Bakos Péter: Tudattestek

  • reklám –

Valamiért mindig is vonzottak az utópisztikus jövőt megálmodó regények. Tökéletes világ nem létezik, valahol mindig repedés keletkezik. Ezeket a repedéseket szeretem a legjobban górcső alá venni. 

Bakos Péter Tudattestek c. regénye is egy idillikus jövőt vetít előre. Talán elsőre csábítónak tűnhet, hogy a jövőben minden betegségre megtalálják a gyógyírt, véget vetnek a háborúknak és felfedezik az örök élet kulcsát. De! Mert, mindig van egy de, ezeknek az ára igen nagy. 

Ha az ember elméje átkerül egy szintetikus testbe, vajon az érzelmei is valóságosak maradnak vagy előre megírt programok sorává válik? 

Főhősünk, Emma előtt is két út áll, vagy az örökkévalóságot választja és felfedezi a világegyetemet, vagy a rövidke emberi létet, de valós érzelmek megélésével. 

Teljesen átéreztem a lány dilemmáját, mert nagyon nem egyszerű a megoldás.

Bakos Péter nagyon olvasmányos formában mutatja be a regény lapjain Emma vívódását, a világ bemutatásán kívül egy kis romantikát is belecsempészve a történetbe. Egyetlen hibája a könyvnek, hogy nagyon rövid, emiatt a románc kicsit kapkodós volt nekem, illetve még elidőztem volna ebben a világban, mert lenyűgözött a felépítése. 

Az események főleg a regény második felében pörögnek fel igazán, hogy egy hatalmas fordulat felé tartsanak, ami bevallom, igazán arcul csapott. ?

Tetszik, mert bátor és meglepő írói húzás. 

Elsősorban a romantikát is tartalmazó ifjúsági scifi regények kedvelőinek ajánlom szívből! 

Nagyon szépen köszönöm a recenziós példányt! 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.