Edina vagyok, a Könyvvel mentem világgá blog megálmodója. A címadás tudatos játék a szavakkal. Az olvasás számomra olyan, mint egy bevehetetlen erődítmény, melynek falai menedéket adnak a nehéz időkben. Betűkből szőtt palánk, amin nem jut át a külvilág bántó zaja. Ha úgy akarom, bármikor világgá megyek a fantázia birodalmába.
Hét évesen még ijedten vettem kezembe első kötelező olvasmányomat, a Lassie hazatér című regényt. A rengeteg angol név annyira megrémített, hogy hallani sem akartam a könyvről. Édesanyám nem adta fel, leültetett csöppnyi kertünk egyik csendes zúgában és türelmesen felolvasta nekem az egész történetet, ami annyira magával ragadott, hogy én is próbát tettem vele. Innentől kezdve megállíthatatlan könyvmollyá váltam. Nem lehetek elég hálás szüleimnek, hogy a saját jó példájukkal elöl járva megszerettették velem ezt a hobbit.
Az olvasással ellentétben az írás új keletű elfoglaltságom, amibe egyik húgom unszolására vágtam bele. Blogom e két passzióm találkozását igyekszik bemutatni, így a véleményezéseken túl saját novelláimat is közzé fogom tenni abban a reményben, hogy lelkes olvasókra fognak találni.
Jó szórakozást kívánok!
Edina