Claire Robins: Ősi utakon (Sorsok tükre 2.)

1. A történet dióhéjban

A történet pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol az első rész letette. A Hiúz és csapata átkerült egy portál segítségével Maeronthba, egy Vysteraval párhuzamos világba. Nem csak az új világ háborús helyzetével kell megküzdeniük, de a Hiúz álnok testvérét is fel kell kutatniuk, hogy Maeronthot a befolyásolásuktól érintetlenül elhagyhassák és visszatérhessenek a saját világukba.

2. A borító teszi a könyvet?

Az első rész borítójához tökéletesen passzoló, igazi high-fantasys fedlapot kapott a folytatás is. Ismét gratulálok az írónőnek! 

3. Világ- és hangulatteremtés

A két kötetet egymás mellé téve, most már úgy látom az első rész igazából egy hosszú felvezető volt. Azt is nagyon szerettem, de úgy érzem ez a történet igazán ezzel a második résszel érett be. Míg az elsőről még nem mondhattam el, hogy kedvencet avattam, a másodikról már abszolút. A cselekmény itt már feszes és folyamatosan követi egymást a sok fordulat. Az alapfelvetés is zseniális. Elkerülnek a saját világukból, ami nyomor és szenvedés súlya alatt nyög, egy másikba, ahol a háború miatt nem sokkal rózsásabb a helyzet. Melyik világ problémáját oldják hát meg hőseink? Vagy a kettő összefügg?

Új, de mégis ismerős fajokat, szörnyeket és társadalmakat fedeznek fel. A mágia, ami Maeronthban jelen van, csak hab a tortán.

A második rész olvasása közben cseppet sem unatkoztam, kicsit úgy éreztem magam, mintha egy izgalmas Warcraft-os küldetésen mennék végig.

4. Karakter leltár

A Hiúz csapatának tagjait még jobban megismerhettük. Seth és a humora most is mindent vitt. Nash pedig nagyon sokat fejlődött, önfejűségét szépen levedlette. Néha persze ez újból előbújt belőle, de akkor pont jól jött (haláli ahogyan a templomban felébreszti az alvó istenséget).

Az új karakterek sok színt vittek a történetbe. Niessa különösen kedves lett számomra, szeretem, ha egy történetben van egy introvertált, félénk női karakter is. ?

5. Olvasói célpontok

Szívből ajánlom, főleg azoknak, akik szeretik a küldetésekből álló fantasykat. Ez a rész hatalmasat ugrott az előzőhöz képest, sokkal izgalmasabb, változatosabb, színesebb történetet kaptunk.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.