Claire Robins: Sorsok tükre (Vystera árnyai)

1. A történet dióhéjban

Nash habár rejtélyes származású, egy nemesi család befogadja, ugyanis titokzatos rokoni kötelékek kötik hozzájuk, amit nem mindenki fogad el a családban. Nagybátyja is azok közé tartozik, akik meg akarnak szabadulni a kislánytól, így menekülni kényszerül. Az Árnyak nevű igazságosztó társaság tagjai között otthonra talál, köztük felnőve számtalan kalandba keveredik, majd egyenesen Vystera sorsa függ attól, hogy a bátor csapat sikerre viszi-e a küldetését.

2. A borító teszi a könyvet?

Általában nem szoktam szeretni, ha emberek szerepelnek a borítón. Ez alól kivétel a grafika. Ráadásul hatalmas tiszteletem, hogy az írónő maga készítette a csodaszép fedlapot. Pontosan így képzeltem el Nasht és Hiúzt. ?

3. Világ- és hangulatteremtés

Vystera világának kialakításán látszik, hogy az írónőre nagy hatással volt Tolkien Középföldéje, és ez nagyon jól áll a történetnek. Az elfek és emberek közti ellentét viszont sokkal sötétebben van ábrázolva, egy kicsit darkosabb alaphangulatot teremtve. Az írónő rögtön az elején mélyvízbe dobja az olvasót Nash gyerekkori élményeivel, majd ahogy az Árnyak közé kerül egy kicsit visszavesz a történet a lendületéből. Olyan szívesen olvastam volna a kiképzésről, és még több küldetésről. De természetesen így sem volt hiány az izgalmas eseményekből. A vége felé vett egy újabb hatalmas lendületet Nash és csapatának kalandja. Ott aztán nem fukarkodott az írónő a jobbnál jobb fordulatokkal. Ami külön tetszett, hogy egy jó kis portál fantasy kerekedett a történetből.

4. Karakter leltár

Nasht annak ellenére is szerettem, hogy sokszor volt önfejű és meggondolatlan, igazi fejjel megyek a falnak karakter. Liam és Seth esetében nagyon tetszett ez a bajtársias, testvéri szeretetre hajazó barátság. A Hiúz pedig kellően vonzó és titokzatos szereplő, ahhoz, hogy nem csak Nash szívét dobogtassa meg. ? Nagyon szívesen olvasnék még a kis csapat múltjáról, remélem a folytatásban még jobban megismerhetjük őket.

5. Olvasói célpontok

Ha szeretitek a karakter központú, és a világépítésre koncentráló fantasykat, ahol középkori díszletek között kalandozik egy csupa szeretnivaló hős, akkor semmiképpen ne hagyjátok ki. Egy leheletnyi romantika is fűszerezi a történetet, így aki ezt szereti, szintén nem fog csalódni.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.