Damon Zahariades: Mentális állóképesség

  • reklám –

Régen hoztam már önismereti könyvértékelőt, ilyenkor egy kicsit magamról is többet mesélek. 

Damon Zahariades Mentális állóképesség c. könyvét nagyon nehezen iktattam be az olvasmányaim közé, mert valahogy úgy éreztem túl sokat olvastam már ebben a témában, a stresszkezelés stresszessé vált számomra. 😀 Ezért kicsit előítéletekkel kezdtem bele, végül szerencsére ez a kötet is tudott adni nekem egy kis pluszt. 

“Mentális állóképességre van szükség ahhoz, hogy leküzdjük az akadályokat, amelyek eltéríthetnek a céljainktól.”

Zahariades rendkívül hétköznapi nyelven, közvetlen stílusban és gyakorlatiasan nyúl a témához. Könyvének valóban az a célja, hogy konkrét feladatokkal segítséget nyújtson, és nincs tele üres anekdotákkal, kutatásokra épülő leírásokkal. Tetszett, ahogy baráti stílusban idegenvezetőként buzdít, hogy az ember igenis csinálja végig a gyakorlatokat, mert valóban segítenek. Ezeknél a feladatoknál példákat is hoz, hogy mire gondol, ezzel is lendületesebbé teszi a fejlődést. Érdemes a könyvhöz beszerezni egy füzetet, mert jó sokat kell írni, pozitív és negatív érzéseinket egyaránt papírra kell vetnünk a cél érdekében. 

Hogy megválaszoljam a saját kérdésemet, és itt jön a személyes rész, egy Vincent Van Gogh idézettel kezdenék:

“Ha egy hang azt mondja belül, hogy ‘nem tudsz festeni’, akkor fess mindenáron, és a hang el fog némulni.”

Mikor 10 éve megszereztem a jogosítványomat, gyűlöltem vezetni. Ez később sem múlt el, végül néhány rossz élmény miatt, abba is hagytam, megfogadva, hogy sosem fogok újra vezetni. Nem is ültem volán mögé ebben a 10 évben, mígnem fél éve felmerült, hogy mennyire megkönnyítené az életünket, ha újrakezdeném. Kicsit vívódtam, kellett egy kis barátnői biztatás is és elhatároztam: nem gondolkozom és agyalok tovább, beülök a kocsiba és csinálom. 🙂 Egyszerűen csak sodródtam az árral, mígnem a növekvő önbizalmamnak hála, egészen megszerettem. 

A példámból kiindulva, biztatok mindenkit, hogy tényleg meg lehet csinálni azt, amit korábban el sem tudtatok képzelni magatokról!

A könyvet itt megvásárolhatjátok: https://edesviz.hu/konyvek/onfejlesztes/damon-zahariades-mentalis-allokepesseg/

Köszönöm szépen az Édesvíz Kiadónak a recenziós példányt!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.