Darvas Petra: Mágusok kelyhe

1. A történet dióhéjban

A Mágusok kelyhe pontosan ott vette fel a fonalat, ahol az előző kötet letette. Gary, Emma és Lora habár visszakerült saját, biztonságos világába, egyikük sem élvezheti túl sokáig ezt a nyugalmat. Pillanatok alatt újra Navatlonban találják magukat. Az olvasó nagy örömére, hiszen a mágikus világban izgalmas kalandok várják őket.

2. A borító teszi a könyvet?

A második kötet borítója szerintem még inkább jobban passzol a történethez. Igazi navatloni stílusú. Pedig már az első is nagyon tetszett, de sikerült azt felülmúlni.

3. Világ- és hangulatteremtés

Garyék egy zűrzavar kellős közepére csöppennek vissza, miután Tigrato elhagyta Navatlont. Azonnal neki is látnának megoldani a problémát, de természetesen csőstül jön a baj, több vonalon is el kell indulniuk, ha meg akarják menteni az országot, no meg a szeretteiket. Az új részben felbukkan a címben is szereplő, új varázseszköz, ez a szál is nagyon sokat dob a történeten. Már az első részben is éreztem, hogy hiába az idillikus hangulat, ami körbe lengi Navatlont, a háttérben sok mocskos titok lappang. A Mágusok kelyhében is fény derül számos ilyen múltbéli rejtélyre, bővelkedik a fordulatokban. Egy két esetben nagyon összeszorult a szívem bizonyos szereplők miatt, talán még több és intenzívebb érzéseket keltett bennem ez az újabb kaland.

4. Karakter leltár

A szereplők egyre jobban összecsiszolódnak, most is imádtam azokat a jeleneteket, ahol mindenki jelen volt. Igaz Ármin most háttérbe szorult kicsit. Egyértelműen Borrao és Emma a kedvenc párosom, nagyon szurkolok nekik. Gary pedig a kötet végén hatalmas változáson ment keresztül, de ez érthető is a cselekmény szempontjából. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez a jellemfejlődés a későbbiekben hogyan fog alakulni, nekem tetszik ez az irányvonal.

Minden szereplő színes egyéniség, könnyen találhatunk olyat, akivel azonosulni tudunk.

5. Olvasói célpontok

Továbbra is szívből ajánlom Darvas Petra fantasy történetét, igazi feel good kaland. Aki szereti a középkori díszletek között játszódó, modern elemekkel átszőtt történeteket, az nem fog csalódni. Navatlont még mindig egy olyan helynek tartom, amit szívesen felfedeznék, bebarangolnék. Főleg egy olyan vezető kíséretében, mint Borrao.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.