Demeter Anett: Az Alvilág őre (Ruby Red sorozat)

1. A történet dióhéjban

Ruby Red egy tökéletesen kiképzett elit “katona”, a titkos Goldenland legjobb diákja, Mr. A., a vezér legtökéletesebb teremtménye. De tényleg árvaként került ebbe az alvilági intézménybe, vagy valamit eltitkolnak előle? A kiképzése végével kikerül a nagyvilágba, hogy bizonyíthassa rátermettségét. Vajon együtt tud működni a főnök idegesítő, de jóképű fiával?

2. A borító teszi a könyvet?

A borító tökéletesen átadja a könyv hangulatát. Az alvilági sejtelmes atmoszféra és a tokiói csillogás tökéletesen visszatükröződik róla.

3. Világ- és hangulatteremtés

A könyvnek egyszerre volt erőssége a karakterek kidolgozottsága, és a gördülékeny történet. Ez tipikusan az a könyv, amiben teljesen el lehet veszni, sőt amikor letesszük, akkor is folyamatosan velünk vannak a szereplők, és azon agyalunk, mi fog még velük történni. Számtalan fordulat meglepett, na de egy igazi gengszteres, alvilági regénytől nem is vár mást az ember. Ruby kiképzésének végén kapcsolódunk az eseményekbe, amolyan in medias res kezdés, és ezután máris csatlakozunk Rubyval a szemtelen Juniorhoz és elit csapatához. Úgy éreztem velük együtt Tokioba repülhettem és megismerhettem ezt a csodás várost. Természetesen a sötét oldalát is. Egy titokzatos drogügyletet kell felderítenie a csapatnak, és így feltárulkozik előttünk a bűnözők mocskos világa.

4. Karakter leltár

Ruby egy szuper női karakter. A személyében egyszerre jelenik meg a határozott, badass, kemény nő és az introvertált vagy inkább antiszociális, törékeny lány. Hogy ez hogyan lehetséges?  A külvilágtól elzárva érzelmek nélküli szuperkatonának képezik ki, de az emberekről, kapcsolatokról, egyszerű hétköznapi dolgokról semmit sem tud. Kívülről legyőzhetetlen, de belül valójában sérülékeny. Imádtam róla olvasni, és azt ahogyan folyamatosan kinyílik a többieknek. Junior testvére által pedig egy kicsit a divat világába is bepillantást nyerhettünk, ami külön tetszett. Bárcsak Hollywood figyelne a magyar könyvpiacra is, mert ebből aztán szuper filmet lehetne készíteni, tódulnának az emberek a moziba.

A könyvben vannak elütések, de megmondom őszintén, ha egy történet ennyire jól megírt, észre sem veszi az ember. Egyébként ez egy újranyomassál majd javítva lesznek. ?

5. Olvasói célpontok

Izgalmas, fordulatos, ezért szívből ajánlom mindenkinek. Ha például szereted a Fekete Özvegy (Marvel) vagy a Lucy című filmet Scarlett Johanssonnal, akkor ez a te könyved. Függőséget okoz, én már most agyalok a folytatáson. ?

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.