Dömötör László: A lámpás hölgy (A Hold hősei 2.)

  • reklám –

Szelené holdváros békés, de annál nyüzsgőbb napjait rejtélyes balesetek, megmagyarázhatatlan természetfeletti jelenségek bolygatják fel. A három jóbarát Ben, Gergő és Sven éppen önkéntes szolgálatukat kezdik a holdváros klinikáján, amikor egy új taggal, a rámenős Milivel bővül a csapatuk. A lánynak hála hirtelen az események középpontjában találják magukat és kezdetét veszi kalandos nyomozásuk. 

A Hold hősei sorozat 2. kötete egy teljesen önállóan is olvasható, izgalmas ifjúsági kalandregény. Akitől távol áll a sci-fi műfaj, annak is bátran ajánlom, mert a tudomány itt inkább csak a díszlet, a középpontba pedig egy nagyon kellemes kikapcsolódást nyújtó ifjúsági krimi szál kerül. 

Az első részt nem olvastam, ennek ellenére nagyon hamar megkedveltem a karaktereket, nem éreztem azt, hogy bármiről lemaradtam volna, rögtön behúzott a történet. Akad egy-két visszautalás az első részre, de ez egyáltalán nem akasztja meg az olvasást, sőt csak még kíváncsibb lettem, milyen kalandot éltek át a fiúk korábban.

Kifejezetten tetszett, hogy a nyomozással egy valós történelmi személyt is megidéztek, bevallom utána is olvastam, mert nagyon érdekes személyiség ám “a lámpás hölgy”. Többféle tudományból is kapunk egy kis ízelítőt: történelem, betegápolás, elsősegélynyújtás, fizika. A tachion részecskék és a szónikus zuhany kapásból a Star Treket juttatta eszembe, aminek nagyon örültem.

Zamira néninek pedig lehetetlen ellenállni, ki ne szeretne egy mindig tarka kendőkben rohangáló nénikét, aki a modern technikával próbál zöld ágra vergődni, és úgy kergeti a takarító robotokat, mintha az élete múlna rajta. 😀 

A könyvben egyre másra követték egymást a fordulatok, szerintem nem igen lehet kitalálni, hogy ki áll a történések mögött.

Az írói stílus is csillagos ötös, szép és gördülékeny a fogalmazás mód.

A regényből gyerekek és felnőttek is egyaránt tanulhatnak, nemcsak a tudományokról, hanem a bajtársiasságról és a barátságról is. Nem utolsó sorban a sci-fi műfajjal való ismerkedéshez is tökéletes. 🙂 

A könyvet a Könyvmoly körút keretében olvastam. Köszönöm szépen a recenziós lehetőséget!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.