Dr. David J. Lieberman: Urald a haragod – urald a helyzetet (reklám)

A közeli rokonaimon kívül, akik a legjobban ismernek, engem mindenki nyugodt személyiségnek tart. Valójában én inkább az a típus vagyok, aki csak higgadtnak mutatja magát, de egy ponton túl elszakad a cérna és a sokáig felgyülemlett, mélyen elrejtett feszültség egyszer csak kirobban. 

Dr. David J. Lieberman Urald a haragod – urald a helyzetet című könyve, ezért is volt nagy segítség számomra. A legfontosabb, amit megtanultam belőle, hogy a perspektívánkat kell áthelyezni, azaz megfelelő távlatból és érzelmi állapotból kell tekintenünk egy-egy kellemetlen szituációra. 

Kerültél már olyan helyzetbe, hogy a vélt igazadat képtelen voltál megértetni valakivel? Itt a parttalan vitákra gondolok, amik mindig patthelyzetet szülnek, és végül bennünk maradnak belső feszültségként. Erre egy tökéletes megoldás elképzelni, hogy az ilyen beszélgető partner külföldi, és bármennyire is igyekeztek, nem tudjátok megérteni egymást, mert nem beszéltek egy nyelvet. Egyszerűen (persze tudom, annyira nem is egyszerű) el kell engednünk ezeket a dolgokat. 

Mindenekelőtt pedig a legfontosabb, hogy önmagunkat teljesen elfogadjuk, mert “aki haragszik magára, dühös az egész világra”!

Az írói stílust úgy tudnám leírni, hogy rendkívül választékos, szépirodalmi szintű. Emiatt, illetve a sok-sok információ miatt, kicsit lassabban lehet haladni a könyvvel, időt kell hagyni az emésztésre akár fejezetenként. 

Számtalan gyakorlati példát is felsorakoztat a könyv. Az egyik személyes kedvencem a Wonder Woman -, avagy Csodanő testtartás, amit ha napjában végzünk, az önbizalmunk megszilárdításában segít. (Tudjátok: terpesz, feszes hát, csípőn a kéz, Gal Gadot milyen jól csinálja, nem igaz? 😉 )

Ajánlom azoknak, akik szeretnének elindulni az indulatkezelés rögös útján. Ez a könyv kiváló kezdő lépés az önfejlesztés eme területén. 

Köszönöm szépen a recenziós példányt! 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.