Dr. Jill P. Weber: Nyugi

/Reklám/

Sajnos nekem a szorongás területén bőven van fejleszteni valóm, ezért is olvasok mostanában ezzel foglalkozó könyveket. Személy szerint mestere vagyok az elképzelt helyzetek gyártásának a jövőre nézve, amik bizony utólag belátva irracionálisak.

Dr. Jill P. Weber Nyugi c. könyve pontosan az ilyen helyzetekre alkalmazható. Ahogy az írónő fogalmaz:

“Ha a szorongás elleni technikák a mindennapi rutinod részévé válnak, akkor képes leszel olyan döntéseket hozni, amelyek a nagyobb céljaidat és értékeidet tükrözik, még a szorongás ellenére is. Már nem csak egy szorongó ember vagy; egy olyan ember vagy, aki a szorongással együtt is gazdag és jelentőségteljes életet él.”

Habár a könyv sok szakszót használ (maximum ezért lehetne levonni egy fél csillagot), a közvetlen és magyarázó stílusa miatt könnyen olvasható, és emiatt a számomra idegenül hangzó szavak sem zökkentettek ki. 

A könyv az elején használati útmutatót ad az olvasás megkönnyítéséhez, később a fejezetek elején is gyakran nyújt segítséget az adott témakörhöz, a végén pedig összefoglalókkal zár. A fejezetek önállóan is érthetőek, a sorrendjüket is fel lehet cserélni, elegendő csak azt elolvasni, ami minket érdekel. 

Összességében ez egy nagyon praktikus, szorongásoldó technikákat felvonultató, rendkívül gyakorlatorientált kötet. Szívből ajánlom azoknak, akik elmélet helyett, a megvalósításra koncentrálnának. 

A könyv megvásárolható az Édesvíz kiadó weboldalán: https://edesviz.hu/konyvek/uj-megjelenesek/dr-jill-p-weber-phd-nyugi/

Köszönöm szépen a recenziós példányt! 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.