Elena Honoria: A Varázslónő

Reklám

Ma Elena Honoria A Varázslónő c. könyvét hoztam el nektek. Adott egy olyan világ, ahol természetes a varázslás, de csak a tehetséggel bírók válhatnak mágia használóvá. Isadora, már zsenge korában érzékeny a mágiára, képes érzékelni az emberek érzelmeit és a tudásával segíteni is igyekszik rajtuk. A Mester így figyel fel rá és a mentorálásával a lányból minden idők legerősebb varázslónője lesz. Míg ő maga soha nem eshet szerelembe, legfőbb feladata az emberek szerelmi életének istápolása lesz, szerelmi kötések révén. A varázslónő idillikus életét a Mágussal való találkozása zavarja meg, és egy végzetes csók, ami sohasem történhetett volna meg. 

A borító egy visszafogott, de bájos történetet ígér és ezt is kapjuk. Mind cselekményében, mind hangulatában két részre lehetne osztani a regényt. Az első felében főleg a szerelmi kötések rejtelmeibe nyerünk beavatást, és megismerhetjük több halandó szerelmi történetét. Ezek szépen belesimulnak a főcselekménybe, hétköznapi kapcsolati problémákat bemutatva az olvasónak. Itt még Isadora egy határozott, erős mágiahasználó, aki kezében tartja a sorsát, addig a bizonyos tiltott csókig. Ezután jön egy éles váltás, ahogy a két főszereplőnk büntetésből a halandók világába kerül, ám csak egyikük tarthatja meg az emlékeit. Ez egy izgalmas koncepció, és az írónőnek sikerült is kihasználnia a benne rejlő lehetőséget. Isadora emberként félénk és bizonytalan, és a nulláról kell felépítenie az életét.

A legkedvesebb részeim a francia kis pékségben játszódtak, igazi párizsias hangulatot árasztott a kis bolt. A jószívű Estelle, pedig egyszerre lett pótanya és legjobb barátnő a tapasztalatlan lány számára. 

Összességében ez egy nagyon édes, aranyos, de nem töményen cukros ROMANTIKUS fantasy. Végig kellemes, megnyugtató hangulatot árasztott. Izgalom és fordulat is pont annyi van benne, ami ehhez a szépen megírt szerelmi történethez illik. A 18-as karika az erotikus jelenetek miatt kerülhetett a könyvre, de csak elvétve van belőlük, és nagyon ízlésesen vannak megírva.

Egyszóval szívből ajánlom a műfaj kedvelőinek. 

Köszönöm szépen a recenziós példányt! 🙂

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.