Fróna Zsófia: Fegyverek háza/ A fegyverforgató 1. rész

1. A történet dióhéjban

Megaira habár szókimondó természetű lány, egyúttal rendkívül szelíd és békés lélekkel van megáldva, aki képtelen arra, hogy bárkire is kezet emeljen. Ezért is éri meglepetésként, amikor meghívót kap a Fegyverek Házába, egy titokzatos szervezethez. Vajon sikerül teljesítenie az ott rá váró kihívásokat, hogy belőle is fegyverforgató válhasson?

2. A borító teszi a könyvet?

Amikor elkezdtem írni az értékelésemet, a borítóról először meg is feledkeztem, annyira lelkesen belemerültem az elemzésbe, hiszen teljesen magával ragadott ez a könyv. Pedig a fedlap is megér egy misét, annyira igényesen és aprólékosan kidolgozott. Előbb utóbb muszáj fizikai formában is beszereznem. Ékes dísze lesz a polcomnak.

3. Világ- és hangulatteremtés

Azt hiszem Fróna Zsófia a magyar Jennifer L. Armentrout vagy Rachel Hawkins! Nem szeretek túlzásokba esni, de nekem minőségében megüti akár a Luxen, akár a Hexhall sorozatot. Biztos vagyok benne, hogy számos világhírű young adult történetet meg lehetne itt még jegyezni, mind tárt karokkal fogadnák a köreikbe. Ha lefordítanák angol nyelvre, külföldön is sikert sikerre halmozhatna. Nincs véletlenül kapcsolata az írónőnek valamelyik streaming szolgáltatónál? Mert egy adaptációra is befizetnék. 🙂 Christopher szerepére lenne is pár javaslatom. 🙂 Azt hiszem kicsit előtört belőlem a rajongó tinilány, akit már nagyon régen elfeledtem, de ezt a szuperül megírt történet váltotta ki belőlem. Habár a young adult regények a fiatalabb korosztályt célozzák meg, én így is hatalmas lelkesedéssel olvastam minden sorát. Sohasem laktam kollégiumban, ezért olyan jó volt gondolatban átélni Megaira kalandjait a Fegyverek házában, lévén, hogy bentlakásos iskoláról van szó. Szeretem, ha egy történet rögtön titokzatosan indít és csak nagyon lassacskán csepegnek az információk. Itt is ez a helyzet és a feszültség folyamatosan fenn van tartva. A fegyverekről nekem Az Úr sötét anyagai sorozatának daimónjai jutottak eszembe, ahogy az emberekkel való kapcsolatukról is, de ezt az írónő egy teljesen egyedi és különleges történetbe dolgozta bele. Szívesen lennék bármely kaszt tagja ebben a világban, fegyver, fegyverkészítő, fegyverforgató, méregkeverő. Talán csak démon nem. Habár… Semmi sem fekete vagy fehér, biztos vagyok benne, hogy még róluk is megtudunk egy s mást.

4. Karakter leltár

A legutolsó mellékszereplőig szépen fel van építve az összes karakter, nincsenek papírmasé figurák. Hihetetlen mennyi olyan szereplő van, aki egy apró elszólás vagy cselekedet miatt gyanús és az ember sejti, hogy lehet még számítani csavarra az esetében. Megaira pont az a lány, akivel bárki tud azonosulni, mert meg van benne az introvertáltak háttérbe húzódó, félénk tulajdonsága és az extrovertáltak szókimondó, csípős stílusa is. Christopher pedig nyers modorú, de imádnivaló férfi karakter, aki nem mellesleg kiváló humor forrása is a cselekménynek. Rejtély rejtély hátán, a vége pedig… Még szerencse, hogy kezemben a folytatás.

5. Olvasói célpontok

Ha valaki könnyed, de izgalmas kikapcsolódásra vágyik, annak szívből ajánlom ezt a sorozatot. A sok párbeszéd és a pörgős cselekmény miatt gyorsan és kimerülten is kiválóan olvasható. Tesztelve. Imádom az írónő stílusát, a történet pedig egy percre sem ül le és jó szórakozás közben a teóriákat gyártani az egyre másra felmerülő titokzatos dolgokra. Ha szereted, hogy egy történet egyszerre karakter és cselekmény központú, akkor ez a történet is tetszeni fog! Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy egy magyar írónő tollából született meg ez a mestermű!

7 hozzászólás

  1. The next time I read a blog, Hopefully it does not fail me just as much as this particular one. I mean, Yes, it was my choice to read through, but I truly believed youd have something helpful to talk about. All I hear is a bunch of moaning about something you could possibly fix if you werent too busy seeking attention.

  2. Im excited to discover this web site. I need to to thank you for ones time for this wonderful read!! I definitely savored every bit of it and I have you bookmarked to look at new information in your web site.

  3. I don’t need to tell you how important it is to optimize every step in your SEO pipeline. But unfortunately, it’s nearly impossible to cut out time or money when it comes to getting good content. At least that’s what I thought until I came across Article Forge… Built by a team of AI researchers from MIT, Carnegie Mellon, Harvard, Article Forge is an artificial intelligence (AI) powered content writer that uses deep learning models to write entire articles about any topic in less than 60 seconds. Their team trained AI models on millions of articles to teach Article Forge how to draw connections between topics so that each article it writes is relevant, interesting and useful. All their hard work means you just enter a few keywords and Article Forge will write a complete article from scratch making sure every thought flows naturally into the next, resulting in readable, high quality, and unique content. Put simply, this is a secret weapon for anyone who needs content. I get how impossible that sounds so you need to see how Article Forge writes a complete article in less than 60 seconds! order here.

  4. Being a digital marketer today is definitely not easy! Not only do you need high-quality content, you need a lot of it. But creating good content is incredibly time consuming. At least that is what I thought until I came across WordAi… In case you have never heard of WordAi, it is a lightning fast content rewriter that uses Artificial Intelligence to automatically create unique variations of any piece of content. The best part is, WordAi creates rewrites that both humans and Google love.  I know, that’s a bold claim and I was pretty skeptical myself. So I decided to test their claims with their free trial and can tell you honestly, I opted directly for the yearly subscription after that. I’m not exaggerating when I tell you that WordAi is better than any other tool, service, or method on the market. I have been using WordAi to fill out my blogs and have already covered the cost of my yearly subscription. Its crazy but Im just scratching the surface of how far I can scale my SEO with WordAi! While I am using WordAi to scale my SEO efforts, you can also use WordAi to diversify your copy or even brainstorm to beat writers block! I could tell you about WordAi all day, but you really just need to try it for yourself. They are so confident in their technology that they offer a completely free 3-day trial AND a 30-day money back guarantee. So what are you waiting for? Click here to get started with WordAi for Free! Register here and get a bonus.

  5. I was extremely pleased to discover this page. I want to to thank you for ones time due to this wonderful read!! I definitely appreciated every part of it and I have you bookmarked to look at new information on your web site.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük