Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása (Lélekboszorka krónikák 1.)

1. A történet dióhéjban

Holda egy teljesen hétköznapi lány, aki átlagos életét éli az újpalotai panelek között. A megszokott mindennapoknak az vet véget, hogy a legjobb barátnőjéről, Lauráról kiderül, látó képességekkel rendelkezik, majd rögtön ezután elrabolják a lányt. Holda és a mellészegődött új barátai elszántan próbálnak a nyomára bukkanni Laurának, nem sejtve, hogy kivel állnak szemben valójában.

2. A borító teszi a könyvet?

A borítón Holda alakja rajzolódik ki minimalista stílusban, lángnyelvekkel körbevéve. Általában a részletgazdagabb borítókat jobban szeretem, de tetszik ez az irányvonal is. Kíváncsian várom, hogy a folytatás, hogyan fog ehhez igazodni.

3. Világ- és hangulatteremtés

Az fogott meg leginkább a történetben, hogy teljesen hétköznapi, magyar környezetbe helyezte az írónő. Jó volt ismert helyeken járni, mintha ez az egész tényleg megtörténhetne akár velünk is. A regény felütése azonnal az események sűrűjébe repít minket, de szinte rögtön ezután fékezünk egy nagyot, hogy lassan kibontakozhasson előttünk a mágikus világ. Így lehet a legjobban felépíteni egy világot. Az olvasó pedig nyugodtan elmerülhet a felfedezésben. Apránként megismerjük az őrzőket, segítőket, de találkozunk alakváltókkal és vámpírokkal is. Hamar kiderül, hogy Holda sem hétköznapi lány, tűkön ülve várhatjuk, hogy megkapja ő is a varázslatos családi örökségét. A cselekményt két szemszögből követhetjük és szerencsére mindkét vonal nagyon izgalmasan van felépítve. A főgonosz is érdekes személyiség, igazán sejtelmes az alakja. Biztos vagyok benne, hogy a múltjával kapcsolatban sok titokra fény fog még derülni.

Az egész mágia rendszer nagyon egyedi, nekem hangulatában kicsit megidézte a Papírmágus trilógiát, amit nagyon szerettem.

4. Karakter leltár

Holda és Laura abszolút eltérő személyiségűek, de mindkettő erős női karakter. Az ő szemszögükből elevenednek meg az események rendkívül olvasmányos, gördülékeny írói stílusban. Áron sok női szívet dobogtatna meg, ebben biztos vagyok, ám én Richárd karakterét még izgalmasabbnak találtam. Talán mert még olyan keveset tudunk róla. A titokzatos néma katona, Nyílttörés is rendkívül összetett személyiség. Alig várom, hogy lelepleződjön, ki is ő valójában.

5. Olvasói célpontok

Ha szeretitek a boszorkányos, aprólékosan kidolgozott sajátos mágiarendszerrel rendelkező történeteket, ne hagyjátok ki. Külön megfűszerezi a hangulatát, hogy mindez magyar környezetben játszódik napjainkban. Szívből ajánlom és gratulálok az írónőnek ehhez a csodálatos debütáló regényhez. Alig várom a folytatást!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.