Hugyec Anikó: Túl hosszú út (Túl kevés idő 2.)

1. A történet dióhéjban

Juli egyszer már megtalálta élete szerelmét és ezzel együtt a tökéletes boldogságot. De mi történik, ha mindent elveszít és újra kell építenie egyedülálló anyaként az életét? Vajon átadhatja magát újra az őszinte és tiszta szerelemnek, vagy az első nagy szerelem után már nincs helye másnak a szívében?

2. A borító teszi a könyvet?

A második rész borítója tökéletesen passzol az első kötetéhez. A hattyúnak ugyanúgy fontos jelentése van az új szerelem kibontakozásában, mint Juli előző kapcsolatában a tulipánnak.

3. Világ- és hangulatteremtés

Hugyec Anikó továbbra is gyönyörűen bánik a szavakkal. Ez jut eszembe a könyvről: líraian dallamos prózai szöveg.

Ebben a kötetben két fő nézőpontot kapunk, Juli és Arnold része váltja egymást, illetve egy extra nézőpont is megjelenik Zoé által az epilógusban. Julinak az újrakezdéstől, az új kapcsolattól való félelme abszolút megérthető, ezeken a valóságban is sokan keresztülmennek. Egyszerre szurkoltam annak, hogy végre érdemesnek találja magát a második esélyre, és hogy kitartson mellette Arnold, minden nehézség ellenére. Ria pedig a tökéletes legjobb barátnő. Inkább ikertestvéreknek tekinthetők Julival a különbözőségük ellenére. Irigylésre méltó az egymás iránti szeretetük. A csokoládé hattyú pedig annyira szép metafora. Különösen tetszett, hogy a múltbeli események ebben a kötetben is megjelentek, az egésznek volt egy retro hangulata a ‘90-es évekbeli popkulturális említések miatt. A dalbetétek itt is nagyon sokat hozzáadtak a történethez.

4. Karakter leltár

Azt hiszem mindenki megérdemelne egy Arnoldot. Megértő, kitartó, figyelmes és védelmező. Juli hattyúja.

5. Olvasói célpontok

Szívből ajánlom, ha szerettek olvasni az újrakezdésről. A Túl kevés idővel együtt ez a duológia tele van csupa kedves karakterrel, akiknek a boldogságáért szívből lehet szurkolni. Olvasni a sorsukról igazán jól esik a léleknek. Juli története reményt ad mindenkinek, aki arra kényszerül, hogy újjá szülessen egy előző kapcsolat megszűnése miatti romokból.

Köszönöm szépen a recenziós példányt!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.