Hugyec Anikó: Túl kevés idő (Túl kevés idő 1.)

1. A történet dióhéjban

Soha nem tudhatjuk, hogy melyik találkozásunk lesz az utolsó a számunkra legkedvesebb emberrel. Juli sem tudta, hogy egy hatalmas veszekedés után fogja utoljára látni imádott férjét, azt, aki nélkül lélegezni sem tud. A férfi végleg elhagyta őt és egyedülálló anyaként kell újraépítenie darabjaira hullott életét. Kamasz lányával való kapcsolata, aki mindig is az apjához húzott inkább, megromlik, ami csak tovább nehezíti a helyzetét. Vajon van kiút ebből magányos, kétségbeesett állapotból és képes lesz valaha újra megnyitni másoknak a szívét?

2. A borító teszi a könyvet?

A tulipán annyira szépen érzékelteti a főszereplők közti érzelmet, és emellett a kapcsolatukra nézve is különleges szimbolikával bír. A borító visszafogott, elegáns és bájos, ha semmit nem tudnék a történetről, akkor is felkeltené a figyelmemet.

3. Világ- és hangulatteremtés

A történet két idősíkon fut, a múltbeli és jelenbeli események felváltva követik egymást. Így megismerhetjük, hogy hogyan kapott szárnyra Juli és Márk hihetetlenül erős szerelme, és azt is, hogy Juli hogyan éli túl ennek a szerelemnek a végét. Az elején még pontosan nem tudjuk, miért és hogyan jutottak el a szereplők oda, ahol a jelenben találkozunk velük. Torokszorító és szívbe markoló olvasni mindkét szálat. A múltban szurkolunk, hogy egymásra találjanak és a lehető legboldogabb életet rendezhessék be maguknak a fiatalok, miközben végig tudjuk, hogy mi vár rájuk. Folyamatosan együtt lehet érezni Julival, hiszen borzalmas lehet a lelki társának hiányát feldolgoznia. A saját fájdalmánál csak az erősebb, hogy a gyermekei szenvedését is végig kell néznie.  Olvasás közben folyamatosan kerestem az intő jeleket, hogy rájöhessek végre, miért is jutott erre a sorsa a szerelmük. Egy idő után megszületett bennem egy halvány gyanú, ami végül beigazolódott, de a leleplező jelenet így is annyira arcul csapott, hogy potyogtak a könnyeim. A könyvben elhelyezett dalbetétek pedig az olvasót kézen fogva vezetik a végkifejlethez, csodálatosan tükrözik a szereplők életszakaszait és az ahhoz kapcsolódó lelki világukat. Anikó lelket simogatóan ír és szívbe markolóan tudja bemutatni az élethez szervesen tartozó, de annál fájdalmasabb eseményeket. Annak ellenére, hogy nehéz témát dolgoz fel a regény, nagyon szerettem olvasni és nagyon szorítottam Julinak, hogy rendeződjön az élete.

4. Karakter leltár

Márk és Juli mindketten szerethető karakterek. Márkot eleinte gyűlölni akartam, kerestem a hibáit és az okokat, együtt lélegeztem Julival. Természetesen sok minden megváltozott bennem olvasás közben és végül sok mindent megértettem. Szó szerint feje tetejére állította a világomat a könyv. A karakterek és a köztük lévő dinamika nagyon életszerűen van ábrázolva, szinten kibújnak a sorok közül.

5. Olvasói célpontok

Szeretettel ajánlom, ha egy lelket simogatóan romantikus és fájdalmasan szép szerelmi történetet kerestek. Megrázó pillanatokból nincs hiány a könyvben, de a gyógyulás reményének magvait is elülteti az írónő. Nem utolsó sorban pedig még az erotikus jelenetek is olyan természetesen simulnak a történésekbe, elegánsan és visszafogottan, hogy nem lehet panasz rájuk.

Köszönöm szépen a recenziós példányt!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.