Kayra B. King: Chaos (Ezüst és Vér)

1. A történet dióhéjban

Larion Northman és Crystal York útja véletlennek tűnő események sorozata révén fonódik össze. Larion, a Pusztító, aki egyik faj sorai között sem találja helyét, és egy hétköznapi lány, akinek hivatása, hogy életeket mentsen. Mindkettőjüknek meg kell küzdeniük a furcsa kapoccsal, ami összeköti őket, a saját traumáikkal, a közelgő farkas-vámpír háborúról nem is beszélve.

2. A borító teszi a könyvet?

Nagyon szeretem, ha szimbólumok szerepelnek a borítón, és ez az egyik legszebb, amit mostanában láttam. A történet viharos hangulatát tökéletesen visszaadja a színvilága, jelképrendszere. Olyan borító, amit rögtön ki lehet szúrni a könyvespolcon.

3. Világ- és hangulatteremtés

Kayra B. King nem árul zsákbamacskát, már a regény felütése sejteti, hogy nem egy szokványos vámpírtörténettel lesz dolgunk. Ez az őszinteség és nyersesség végig jelen van a történetben és ez nagyon üdítően hat. Kapunk egy jól kidolgozott világot, amit csak lassanként, kisebb adagokban ismerünk meg, de a végére összeáll a kép teljesen. Maga a regény felépítése is szokatlan, nem lehet kiszámítani, hogy mikor csöppenünk egy akció kellős közepébe, vagy mikor lélegezhetünk fel egy kicsit. Mostanában én az olyan olvasmányokat szeretem, amik kirántanak a hétköznapok fásultságából, és a Chaos ennek tökéletesen megfelel. Amikor kezembe vettem egy nehéz nap után, annak ellenére, hogy nem egy könnyed történetről van szó, nagyon jó érzéssel merültem el ebben a világban. Komfortos olvasmány volt számomra, mindenből pont annyi volt benne, amennyinek kellett lennie. Az írói stílus pedig olvasmányos, gördülékeny, a váltott szemszög nagyon izgalmas. A függővég pedig folytatásért kiált.

4. Karakter leltár

Larion eleinte megbotránkoztatott, de a Crystallal való együtt fejlődése végül nagyon szerethető karakterré tette számomra. Jobban megértettem és a gondoskodó oldalának megjelenése végleg feltette az i-re a pontot. Mindkét főszereplőnek meg kellett küzdenie a saját démonjaival is, és ez tette őket, no meg az egymással való kapcsolatukat olyan életszagúvá, realisztikussá.

5. Olvasói célpontok

Ha olyan vámpíros történetet szeretnétek olvasni, ami egyszerre brutálisabb és realisztikusabb, mint az eddigiek, bátran ajánlom. Sok szempontból formabontó ez a regény, és mivel ez egy bevezető kötet, még annyi minden lehet ebben a világban, kíváncsi vagyok, mit tartogat még az írónő. A 18-as korhatár pedig nem dísznek van a borítón, valóban komolyan kell venni! ?

Köszönöm, hogy részese lehettem ennek a kalandnak!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.