Laura Thalassa: Rhapsodic/Az éjszaka királya

 1. A történet dióhéjban
  Callypso Lillis egy szirén, aki hatalmas adósságot halmozott fel Alkusznál, és a férfi mindig nagy árat követel a szívességekért. Eközben a Másvilágon árnyharcosok tűnnek el, és csak a nők térnek vissza üvegkoporsóban kómás állapotban, mellkasukon egy egy furcsa újszülöttel. Callienek és Alkusznak ezt a hátborzongató rejtélyt kell megoldania.
 1. A borító teszi a könyvet?
  Annyira kellemes ránézni a lila és rózsaszín borítóra, nem lehet elmenni mellette a könyvesboltban. A mozdulat, ahogy a két kéz egymás felé nyúl, abszolút jól szimbolizálja a két főszereplő kapcsolatának alakulását.
 1. Világ- és hangulatteremtés
  A Rhapsodic egy igazi ROMANTIKUS fantasy. Habár kapunk egy kis háttérvilágot, egyértelműen a két főszereplő kapcsolatának alakulására fókuszál. Ez egyszerre erőssége és gyengesége a kötetnek, mert Callie és Alkusz szerelmének beteljesedése nagyon szépen fel van építve, de emiatt a világépítés kicsit háttérbe szorul. Miért lett végül számomra mégis nagyon kellemes kikapcsolódás az elolvasása? Mert nagyon tetszett a szerelmi kapcsolat ábrázolása. A lány még túl fiatal, a férfi vár és vár türelmesen, majd amikor újra találkoznak csak lassan bontakozik ki köztük a románc. Ami pedig nagyon dinamikussá és izgalmassá teszi a történetet, hogy a múltbeli és jelenbeli fejezetrészek folyamatosan váltakoznak. Így sokáig fejtörést okoz, hogyan jutottak el a szereplők oda, ahol a jelenben újra találkoznak.
  Nem tagadom, hogy a kedvenc részeim a Másvilágon játszódnak, itt egy kis betekintést nyerhetünk az emberi világon túli helyszínekre. A főellenség eléggé ijesztő, nagyon kíváncsi vagyok mi lehet az egész hátterében. Az újszülött gyerekek egyenesen hátborzongatóak. Van félelmetesebb egy felnőtt módjára megszólaló és jóslatokat közvetítő 3 hónaposnál? És akkor még nem is mondtam semmit arról, hogy hogyan táplálkoznak. ??
  Ami külön meglepett az a humor volt, nem számítottam rá, de nagyon sokat dobott a történeten. Főleg a két főszereplő egymás közötti csipkelődéseibe csempészett az írónő megmosolyogtató sziporkákat.
 1. Karakter leltár
  Minden szereplő szimpatikus, persze sokszor elbeszéltek egymás mellett, de szerencsére a titkok egy része előbb utóbb lelepleződött.
 1. Olvasói célpontok
  Szívből ajánlom, ha szeretitek a romantikus fantasykat. Ez egy sorozat bevezető kötete, így a háttérvilág a folytatásokban biztosan jobban ki fog bontakozni. Én mindenesetre nagyon várom, hogy olvashassam a folytatást! ?

Köszönöm szépen a recenziós példányt!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.