Leda D’Rasi: Rítus

1. A történet dióhéjban

Las Vegas a bűn városa, de még sohasem volt annyira méltó ehhez a címhez, mint amikor egy tetőtől talpig megnyúzott emberi holttestet találnak a helyi nyomozók. Nick Eckerton vezetésével elkezdik felgöngyölíteni az ügyet, ami egy rítusokkal élő titkos társasághoz vezeti a rendőröket.

2. A borító teszi a könyvet?

A borítón szereplő gyönyörű nő kisugárzása dermesztően hátborzongató, ami tökéletesen passzol a regény hangulatához.

3. Világ- és hangulatteremtés

Leda D’Rasi írónő stílusa lehengerlő. A történet annyira nem finomkodik, hogy rögtön a bevezetőben feltárja teljes valóját és kendőzetlenül megmutatja azt a mocskos és szó szerint vérgőzös világot, amit górcső alá fog venni. Őszintén bevallom, hogy az én idegeim nincsenek kötélből. Van az a mértékű brutalitás, amit nem tudok befogadni. Ilyenek például a megnyúzott, megcsonkított és kivéreztetett holttestek. Ez a történet pedig nem fukarkodott az ilyen torzókkal. Ennek ellenére mégis 5 csillagos élményt nyújtott az elolvasása. Elmondom, hogy miért. Ez egy zseniálisan, precízen és igényesen összerakott nyomozós történet. Minden egyes fejezet végén számíthatunk egy csattanóra, ami miatt letehetetlen a regény. Egyszerűen nem lehet hibát találni benne, tökéletesen meg van komponálva minden egyes mondata, mindez több idősíkon és szemszögön keresztül. A sötét és nyomasztó hangulatot jól feloldja az időnként felcsillanó humor. A végén lévő legnagyobb fordulatot pedig garantálom, hogy senki nem tudja kitalálni. Engem ritkán lehet meglepni, de kellett egy kis idő mire feldolgoztam. Mindenesetre az okkultizmus számomra iszonyatosan ijesztő. Szeretném magam abban az álomvilágban ringatni, hogy a könyvben lévő brutális változata, nem létezik.

4. Karakter leltár

A karakterekről nem lehet spoiler nélkül beszélni, mert mindegyikük tartogathat számunkra áll leesős meglepetéseket. Mindenesetre olvasás közben szem előtt kell tartanunk, hogy nem bízhatunk egyikükben sem.

5. Olvasói célpontok

Kell hozzá acél idegzet, de szívből ajánlom erősebb gyomorral rendelkezőknek. Okozott-e álmatlan éjszakát? Igen. De sebaj, mert megérte. Alig várom, hogy újra olvashassak az írónőtől!

Köszönöm szépen a recenziós példányt!

A webáruház karbantartás alatt áll, de a Facebook boltban megtalálhatjátok a kötetet:

https://www.facebook.com/marketplace/item/3538508606272053/?paipv=0&eav=Afbhfd5QO3CdvFc6kC135hmH9WWnDit6ESc89OfztDmimzSqKlej7kWG9zzM0EkSnb0&ref=newsfeed&_rdr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.