Ludányi Bettina – Konkoly Zsófia: Harmónianapló

-reklám-

Amíg nem olvastam Konkoly Zsófia és Ludányi Bettina Harmónianapló c. könyvét, nem igazán foglalkoztam azzal, hogy mit is jelent számomra a minket körülvevő természet. Soha nem gondolkoztam el azon, hogy dacára az otthonülő típusú személyiségemnek, miért érzek mégis egy megmagyarázhatatlan vonzást és nyugalmat a szabadban. A Harmónianapló megválaszolja, hogy miért van bennünk, főleg nőkben egy hihetetlenül erős kötődés az anyatermészethez. 

És ami még fontosabb, a kötet mankót nyújt a női életkör során felmerülő kihívásokhoz. A “cím kötelez”, így a könyv valami hihetetlen nyugalmat sugároz, ami egyrészt köszönhető az írói stílusnak, másrészt az esztétikus képeknek és szimbólumoknak, amik a lapokat díszítik. Maga a napló a négy évszak mentén vezet minket végig az önismereti úton, igazodva a női lét ciklikusságához. Minden évszakban más és más szakaszát éli a női test, ehhez kell igazodnia a meditációnknak, az étkezésünknek, úgy általában a napi rutinunknak. Az információktól túlterhelt felgyorsult világunkban, ha ezeknek a dolgoknak egy kis időt szentelünk, akkor van esélyünk egy kicsit megpihenni és visszatalálni a természethez. 

Nagyon tetszett a Harmónianaplóban, hogy egy kicsit tanít és felnyitja a szemet, emellett pedig a kreatív énünknek sem szab gátat. Színezhetünk mandalát, elkészíthetünk egy évszaknak megfelelő gyógyteát, válaszolhatunk önismereti kérdésekre, vagy egyszerűen csak haladunk az úton az ősi női körök megismerése felé. Külön hála a vezetett meditációkért, amiket az írónők megosztottak velünk olvasókkal. 

A gyakorlati tanácsoknak köszönhetően tényleg hasznos segítséget nyújthat ahhoz, hogy minden nap kicsit törődjünk magunkkal, hogy kicsit közelebb juthassunk ahhoz a kiteljesedéshez, amit igazán csak az ősi időkben éltek meg a nők.

Szívből ajánlom minden nőtársamnak, aki érez egyfajta megfoghatatlan hívást és vonzást a téma felé!

Nagyon szépen köszönöm, hogy bejárhattam ezt az utat!

A kötetet megtalálhatjátok az Álomgyár Kiadó kínálatában.

Köszönöm a recenziós példányt! 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.