Major Gina: A gyémántkalitka (Aranykönyv)

  1. A történet dióhéjban

Adél mindent megkap az élettől. Megtalálja az Igazit, akivel együtt felépíti tökéletes életét. Semmiben nem szenved hiányt, gyönyörű kislányukkal együtt élnek szeretetben, fényűzésben. Mégis mi (esetünkben ki) teheti tönkre ezt a tökéletest idillt? A válasz: Amil. A szemtelenül gazdag és jóképű arab férfi elrabolja Adélt, hogy egy olyan játszmába kezdjen vele, aminek a tétje a lány szabadsága.

2. A borító teszi a könyvet?

A borítón az alcímben szereplő csoda szép Aranykönyv kapott helyet. Eleinte Adél sem tudja, mit kell kezdenie a rejtélyes ajándékkal, később ez lehet a kulcs a szabadulásához.

3. Világ-és hangulatteremtés

A fülszöveg alapján volt egy előzetes elképzelésem a történetről és bevallom egy picit félelemmel kezdtem neki. Nem akartam ugyanis egy 365 naphoz vagy éppen a Szürke 50 árnyalatához hasonló könyvet kapni. Azért ezen a ponton töredelmesen bevallom, hogy egyiket sem olvastam, de ki ne ismerné ezeket a regényeket? Nem azt mondom, hogy egyik sem az én világom, de egyértelműen komfortzónán kívül esnének. ? Visszatérve a Gyémántkalitkára ráadásul itt egy családanya esik áldozatul egy arab férfi játékának. Hála az égnek nagyon kellemesen csalódtam, mert ez egy rendkívül intelligensen megírt és felépített történet. Egyszerre mutatja be, hogy az arab világban mennyire hányattatott és alárendelt sors jut a gyengébbik nemnek, és azt, hogy menyire erős, kitartó és okos tud lenni egy nő. Adél bárki számara tökéletes példakép lehetne. Igaz az több ponton elgondolkodtatott, hogy Adél a férjével is egyenrangú partner volt mielőtt elrabolták? Az, hogy mellette megváltozott a személyisége és ezt pozitív dolognak értékeli, annak ellenére, hogy időnként emiatt díszkomfortosan érzi magát, vajon jó vagy rossz dolog? Ez mind értelmezés kérdése vajon? Ha a felek egyenrangúnak tartják magukat, de egy kívülálló látná az egyikük dominanciáját, akkor hol az igazság? Egyáltalán lehetséges a teljes egyenlőség egy kapcsolatban? A válaszok nincsenek tálcán kínálva nagyon jó elgondolkozni ezeken a kérdéseken. A könyv folyamatosan csöpögteti az információkat Adél Amil előtti életéről, miközben a jelenben Adél folyamatosan azon töri a fejét, hogy hogyan szökhetne meg a fogságból. Szeretem azokat a történeteket, ahol a főszereplőnek a nulláról kell felépítenie valamit. Adél esetében ez a szökési terv kidolgozását, állóképességnek folyamatos fenntartását és a meneküléshez szükséges eszközök összegyűjtését jelenti. Csak ámultam és bámultam mi mindenre gondolt. És azon is, hogy Amil, hogyan járhat mindig egy lépéssel előtte. Adél hihetetlenül kitartó, én biztosan összeomlottam volna a helyében. A történetet pluszban fűszerezi több arab nő sorsa is. Elképesztő, hogy gazdagságban is milyen rettenetes dolgokat kell átélniük, hát még szegénységben.

4. Karakter leltár

Minden szereplő hozzátesz a történethez. Még az a mellékszereplő is, aki épp csak egyetlen jelenetet kapott. Nagyon precízen felépített történet ebből a szempontból is. Amil karaktere pedig az egyik legérdekesebb és legrejtélyesebb. Rendkívül intelligens, vonzó és a nőkkel mély tisztelettel bánik. A tenyerén hordozza Adélt, aki szó szerint semmiben nem szenved hiányt. Mégis mindig ott van bennük az a nyugtalanító gondolat, hogy akkor mégis hogyan szakíthat el egy anyát a kislányától, egy feleséget a férjétől? Folyamatosan azon agyaltam, hogy én bizony megőrülnék, ha valaki elválasztana a szeretteimtől.

5. Olvasói célpontok

Lebilincselő, talányos és izgalmas utazásra invitál minket Major Gina regénye, ami egy hatalmas fordulattal, nem mellesleg függővéggel ér véget, de ez még csak az első felvonás volt. Szívből ajánlom nektek, ha egy különleges kalandra vágytok.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.