Richelle Mead: Dermesztő ölelés (Vámpírakadémia 2.)

A Vámpírakadémia második része, a Dermesztő ölelés abszolút hozta az első kötet színvonalát, így a harmadik könyv megjelenését nagyon várom, az újabb csodás borító pedig hab a tortán.

Sorozatoknál nagyon olvasóbarát megoldásnak tartom, ha valamilyen módon van egy kis összefoglaló az előző részről. Kiváltképpen jól jön, ha több idő telik el a megjelenések között. Így a Dermesztő ölelés is egy ismétléssel indul, így könnyen fel lehet venni a szálat. Lissa ebben a részben eléggé háttérbe szorult, talán ez volt az egyetlen dolog, amit sajnáltam, mert így a lányok barátságáról is lekerült a hangsúly. Ez részben persze érthető is a romantikus szálak miatt, viszont a két barátnő között most a kommunikáció nagyon “egymás mellett elbeszélősen” ment.
Nem baj, mert kárpótlásul kaptunk új, izgalmas és eléggé rejtélyes szereplőket, illetve még jobban megismerhettük a damfír-mora világot.
Nekem kifejezetten tetszett a helyszínváltás is, az Akadémia helyett egy havas-hegyvidékes síparadicsomba kalauzolt el minket az írónő. Örültem, hogy ettől még a történet borongós, zord és ódon hangulata ugyanúgy megmaradt.
Rose még mindig ugyanolyan tűzrőlpattant és szeleburdi, de az anyjával való találkozás sok mindent megváltoztatott benne, lassan be fog nőni a feje lágya. Nincs is más választása, hisze a tét is egyre nő, amibe pedig belekeveredik a társaival, az minden, csak nem gyerekjáték. A humora szerencsére ebben a részben sem hagyta el, jókat derültem egy-egy “beszólásán”. A kedvencem talán az orosz neveken való élcelődése volt, én is pontosan így szoktam csodálkozni azon, hogy egy egy keresztnévből mégis hogyan képződnek a becenevek. ?
A lélekmágiáról az információk lassan csepegnek, kíváncsi leszek, mi fog még kiderülni róla.
Rose és Dimitrij kapcsolata is egymás kerülgetéséről szól, de én jobban is szeretem a lassabban kibontakozó románcokat, mint az azonnal egymásnak esünk típusúakat. ?

Szívből ajánlom ezt a sorozatot, remélem a többi rész is tartja majd ezt a pörgős és hangulatos világépítést, én nagyon bele tudtam veszni a Richelle Mead által megalkotott világba.

A regény az Agave Könyvek gondozásában jelent meg. Megvásárolhatjátok a kiadó webshopjában: https://agavekonyvek.hu/konyv/fantasy/dermeszto-oleles-1299/

Nagyon szépen köszönöm a recenziós példányt!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.