Rick Reckless: Isteni utazás

  1. A történet dióhéjban

Ádám élete megfékezhetetlenül halad a teljes összeomlás felé. Agydaganatot diagnosztizáltak nála, ezért nincs mit tennie, próbálja elfogadni az elkerülhetetlent. Utolsó szalmaszálként egy “Isteni utazás” nevű drogba kapaszkodik, innentől kezdve képtelen lesz megkülönböztetni a tévképzeteket a valóságtól.

2. A borító teszi a könyvet?

A borító tökéletesen illik a történethez, hiszen mi sem passzolhatna jobban egy belső utazáshoz és az univerzum megismeréséhez, mint a végtelenbe vesző csillagos égbolt. Gratulálok a készítőnek! 🥰

3. Világ- és hangulatteremtés

Egy vallási témájú fantasyba, legyen akár hívő, akár ateista az ember, kicsit mindenki félve kezd bele. Vajon meg akar majd téríteni a történet? Nem gázol bele az ember meggyőződésébe, hitébe?

Hála az égnek mindenki nyugodt lehet, a regénynek egyik sem áll szándékában. Én magam vallásos vagyok. Hiszek Istenben, de folyamatosan tele vagyok kétségekkel, kérdésekkel. Szerintem a legfontosabb az, hogy nyitottak és elfogadóak legyünk, tiszteletben tartsuk mások nézeteit. A regény is ezt a szemléletet teszi magáévá.

Ádám vajon tényleg Isten, vagy csak a drog hatását, netán az agydaganat következményeit szenvedi el? Semmiben sem lehetünk biztosak. Lassanként, ahogy Ádám megismerkedik önmagával, az igazi arcával, úgy tárulkozik fel előttünk is a világmindenség. Más fajok, angyalok, démonok, Lucifer, Gábriel…. A Menny és a Pokol örök harca a túlvilági síkon és a Földön egyaránt. Izgalmas elméletekkel van tele a történet, ami jó alapját képezheti egy elmélkedésnek vagy beszélgetésnek a világ nagy kérdéseiről. A cselekmény egy pillanatra sem ül le, pont olyan dinamikus és pörgős, mint a túlvilági lények háborúja. Ádám senkiben sem bízhat, ráadásul önmaga identitását is fel kell fedeznie. Említették többen, hogy a kevés párbeszéd kicsit zavaró. Érdekes módon nekem nem volt ezzel negatív tapasztalatom, illett ehhez az önmegismerő belső utazáshoz, mintha egy nagy monológ lenne.

Az események egészen a végéig fenntartják az érdeklődést, alig várjuk, hogy az igazságra fény derüljön. Az a legérdekesebb, hogy közben teóriákat gyárt az ember, végig bennem volt egy sejtelem, hogy majd kapok egy nagy pofont a történettől. Fel is vérteztem magam, magabiztosan dőltem hátra a fotelemben, hogy én bizony sejtettem, hogy ez lesz a vége. Erre, amikor már lankadt az éberségem, kaptam egy olyan gyomrost, amire igazán nem számítottam. 😂 Szeretem, ha meg tudnak lepni és ennek a történetnek sikerült.

4. Karakter leltár

Ádám és Éva karaktere számomra nagyon szimpatikus volt. Zack ellenben talán még Lucifernél is ijesztőbb volt számomra, pedig, ha mélyen magamba nézek, akkor az ő nézeteivel, a szabad léttel tudtam a legjobban azonosulni. Ez lehet inkább az én bizonytalanságomat tükrözi. Mindenesetre nagyon összetett karaktereket ismerhetünk meg olvasás közben.

5. Olvasói célpontok

Ha szeretitek a mély, elgondolkodtató történeteket, akkor ez a ti könyvetek. Mindenképpen azt ajánlom, ha kézbe veszitek, hogy frissebb elmével olvassátok, mert teljes figyelmet igényel, de cserébe nagyon sokat tud adni az életünket érintő nagy kérdésekről.

7 hozzászólás

  1. Nagyon szépen köszönöm az olvasást és a véleményezést! 🙂

  2. 👉 $5,000 FREE EXCHANGE BONUSES BELOW 📈 👉 PlaseFuture FREE $3,000 BONUS + 0% Maker Fees 📈 + PROMOCODE FOR NEWS USERS OF THE EXCHANGE 👉 [M0345IHZFN] — 0.01 BTC 👉 site: https://buycrypto.in.net Our site is a secure platform that makes it easy to buy, sell, and store cryptocurrency like Bitcoin, Ethereum, and More. We are available in over 30 countries worldwide.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük