Stian Skald: A lelkek kútja (Avalantia 2.)

-reklám-

A történet mielőtt felvenné a szálat ott, ahol az előző rész letette, egy a főszereplő, Fortélyos Maugis által írt naplóbejegyzés foglalja össze az előző kötet eseményeit. Így nekünk, olvasóknak is könnyedén bele lehet újra rázódni eme klasszikus fantasy soraiba. 

Hőseink az első részben az általuk oly nagyon keresett Aranyváros falain belül találják magukat, de vajon azt kapják, amit vártak? 

Aranyváros, azaz Mulmirian nem kevés meglepetést tartogat a kalandorok számára. Kapnak egy kis ízelítőt a föld alatti csarnokokból, megismerik az ezermester gnómot, Bengivárt, aki a furcsa kis teremtmények, a trogloditák karmai közül szabadítja ki a vándorokat. A második rész akciódúsabb és lendületesebb az előzőnél, de emellett a szereplőket is mélyebben megismerhetjük. Maugis és társai nem értik még az összefüggéseket és azt, hogy vajon a saját világuk sorsa, hogyan függ össze Mulmirian végzetével. Körvonalazódik a misztikus és veszélyes Dragen-tu alakja, ami mítoszból szép lassan kézzel fogható nemezissé növi ki magát. A Dragen-tu megjelenése kicsit sötétebb hangulatot hozott magával, de ezt egyáltalán nem bántam, ettől csak még izgalmasabb lett a cselekmény.

Olvasás közben egy pillanatig nem unatkoztam, élveztem a különös középkori világ hangulatos bemutatását, a szereplők küzdelmeit, a fordulatokat és azokat a dilemmákat, amiket a túlélésért kellett megtenniük. Vajon melyik világot mentsék meg, esetleg sikerülhet egyszerre mindkettőt? 

A második rész is cliffhangerrel zárul, de senki ne aggódjon, mert a következő rész is elérhető. 😀

Továbbra is szívből ajánlom a klasszikus fantasy kedvelőinek. Nem okozott csalódást a folytatás, sőt még inkább megkedveltem ezt a történetet és szereplőit. 

Köszönöm szépen a recenziós példányt! 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.