Stian Skald: A nemszületett (Avalantia 3.)

Reklám

Ígéretemhez híven elhoztam nektek az Avalantia sorozat 3. részének értékelését. Ha van portál fantasy, ami sokkal, de sokkal több figyelmet érdemelne, akkor ez az a sorozat. 

Ezúttal Maugisnak számot kell adnia a Fakótorony Varázslótanácsának, hogy miért nem teljesítette az eredeti küldetését. Vajon a bölcsek elhiszik neki a másik világ, Mulmirian létezését, megpróbálnak tenni valamit az onnan érkező fenyegetés ellen?

Maugis, hogy vezekeljen az általa elkövetett hibáért, egy korábban nyomtalanul eltűnt Noctifer nevű varázsló növendék felkutatására vállalkozik. Noctifer ügye látszólag egyszerűnek tűnik, de hamarosan felmerül a gyanú, hogy a fiú valahogyan kapcsolódik az aranyvárosi rejtélyekhez. 

Ebben a részben is felbukkantak új, érdekesebbnél érdekesebb mellékszereplők, nekem legjobban a potyautas démon nyerte el a tetszésemet. Általa az író kiválóan megcsillogtatta a humorérzékét és az egész történetnek adott egy kis egyedi színt. Élveztem a csipkelődős, pattogós párbeszédeket, az újabb rejtélyes szálak bekapcsolódását a történetbe, illetve Maugis karakterének elmélyítését. Kaptunk egy kis ízelítőt az ifjú varázsló borongós múltjából, ami tovább árnyalta a karakterét.

Szeretem, ha egy regény gondolkozóba ejt, ha olvasás közben van min törni a fejemet. Végig bizonytalan voltam, hogy ki az, aki végig kitart majd Maugis mellett a vándorútja során és ki az, aki majd elárulja. Ez egyébként az összes részre igaz. Soha nem lehet tudni ki járul hozzá a küldetés sikeréhez, vagy éppen ki akadályozza azt. 

Egyetlen hibája a regénynek, hogy egyelőre nincs folytatása. ? Stian Skald nagyon ért hozzá, hogy egyre mellbevágóbb függővéggel fejezze be a köteteket, ezért is fájó, hogy egy darabig nélkülöznünk kell Maugis kalandjait. Én mindenesetre továbbra is szeretnék a varázslótanonccal tartani ezen az izgalmas úton, és kibogozni az elvarratlan szálakat. 

Szívből ajánlom az igényes, hangulatos fantasy könyvek kedvelőinek! Tűkön ülve várom én is a folytatást! 🙂 

Köszönöm szépen a recenziós példányt! 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.