Stian Skald: Az elveszett aranyváros keresése (Avalantia 1.)

“Üdvözöllek, messzi égtáj hírnöke!

A világ, melynek kapuját most kitárom előtted más, mint amiben eddig éltél. Olyan teremtmények lakják e földet, amelyeket a legtöbben csak a mesék és babonák világából ismernek. Itt viszont eme történetek is valóságosak, a bennük lévő mágia pedig nem csupán szemfényvesztés, hanem a tudományok és művészetek legmagasabbika. Forrása a körülöttünk örvénylő arkán, mely egykor e földrész hegyeit és tájait megformálta. Lépj hát be e csodákkal teli világba és fedezd fel annak legrejtettebb zugait is!”

Stian Skald Az elveszett aranyváros keresése c. regényének fülszövege ezekkel a szavakkal csalogatja olvasóit Avalantia földjére. A lapokról az író ígéretéhez híven valóban visszaköszön ez a különleges mágikus világ és a középkori hangulat. Ha valaha volt részed szerepjátékozós kalandban és szeretted is, akkor az Avalantia könyvsorozat komfortos olvasmány lesz számodra. A kivitelezés rendkívül igényes, térkép, fejezeteken belüli szimbólum rajzok és egy-egy versike is gazdagítja az olvasmányélményt. Ebbe a röpke 160 oldalba minden belefért, amit csak egy high fantasytól kívánhat az ember, hiányérzet nem marad. Ami az olvasóra vár: szimpatikus kalandorok, hangulatos fogadóbeli jelenetek, misztikus lények, rejtélyes, lassan kibontakozó múltbeli titkok és természetesen fordulatos cselekmény. A történet középpontjában Maugis a varázslótanonc áll, aki kénytelen csatlakozni egy kalandorokból álló kis csapathoz, akik a legendabeli Aranyváros felkutatására esküdtek fel. A csapat útközben is bővül még egy-két taggal, teljessé válva pedig izgalmakkal teli utazás vár rájuk. Minden szereplő kap egy kis teret a kibontakozásra, egyedül egy valaki marad meghúzódva az árnyak között, de az ő karaktere pont ettől érdekes. Az első kötet egy tökéletes felvezető, ami nyitott véggel fejeződik be, de szerencsére már a folytatás is elérhető.
Nekem az is sokat hozzátett az olvasmányélményhez, hogy kellemesen hangzó, dallamos neveket kaptak a szereplők, a városok, a fajok, ilyen egy igazi fantasy.
Szívből ajánlom, ha szeretitek a hangulatos, komfortos high fantasy könyveket. Gördülékenyen és szépen megírt kalandregény, ami nagyon kellemes kikapcsolódást tud nyújtani.

Köszönöm a recenziós példányt!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.