Szalóki Viktória: Halj meg tegnap 

  • reklám – 

Fred és katonai egysége váratlan támadás áldozatai lesznek egy hadgyakorlaton, amit saját bajtársaiktól kell elszenvedniük. A tettesek elmenekülnek, a felbujtónak alibije van, rejtélyek sora veszik körbe az ügyet. Egy biztos, valakinek útban vannak. A válaszokat nem a saját idejükben fogják megtalálni, a távoli jövőbe kerülve viszont rájönnek, hogy egy sokkal nagyobb terv részesei. 

Szalóki Viktória katonai sci-fije igazi csemege lehet azoknak is, akik kevésbé jártasak a műfajban. Az írásmód gördülékeny, gyorsan lehet vele haladni. A cselekmény egyszer sem ül le, minden párbeszéd, apró múltbeli esemény közelebb és közelebb visz a végkifejlethez.  Annak ellenére, hogy Freden kívül a legtöbb szereplőről nem sok mindent tudunk meg, mégis nagyon lehet szimpatizálni velük, rokonszenves figurák. Karakteralkotásban Rejtő Jenő szereplőit idézte meg nekem, igaz humor nélkül, de az nem is illett volna ehhez a történethez. Igazi, keményvágású, marcona katonákat kapunk, bajtársiasan feel good hangulattal körülvéve. Állatbarátok figyelem! Egy nagyon édes kiskutyus is kiveszi ám a részét a kalandokból, nem is akárhogyan! 😉 

Nagyon ötletes és egyedi az az elképzelt jövőkép, amit az írónő bemutatott a regény lapjain. Illetve én személy szerint szeretem, ha a sci-fi keveredik egy nagyon pici fantasy elemmel is, és ez itt is így volt.

A szálak a történet végére összeérnek, ezen a téren nem marad hiányérzet. Egyetlen hibája a könyvnek, hogy főleg az elején sok az elütés, nyomdahiba, de szerencsére ez nem rontotta az olvasási élményt, a végére pedig meg is ritkult. Ez tényleg ne riasszon vissza senkit. 

Mindenkinek ajánlom, aki kedveli az időutazós történeteket, főleg azokat, amik filmszerűen, akciódúsan vannak megírva.

Ha szerettétek esetleg a Holnap határa, a Feledés, a Felejtés bére vagy az Equlibrium c. filmeket, akkor ezzel a kötettel nem lőhettek mellé. ?

Köszönöm szépen a recenziós példányt! 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.